Un blogue para as castañas e o medio rural
O proxecto de Amarelante comezou coa convicción de que ía máis alá da produción e posterior venda de castañas.
Temos moi claro onde vivimos, os seus potenciais, carencias e necesidades. Por iso seguimos traballando con ilusión e tendo sempre presente que “queremos vivir do rural, non sobrevivir”.
Continuaremos apostando por produtos naturais, a ecoloxía, o feminismo, o respeto ao medio, as súas tradicións… e investigando e reinventando un produto de máxima calidade como a castaña.
No noso blogue irémosvos contando a nosa historia, novidades, detalles dos nosos produtos a base de castaña amarelante, receitas con fariña de castaña… Permanece atent@!

O Pandigueiro: a figura de Nadal do Macizo Central
Nin Apalpador nin Papa Noel. No Macizo Central temos a nosa propia figura de Nadal: o Pandigueiro. No noso blogue contámosche a súa historia. Nestes días na cooperativa andamos a cen porque é o momento do ano no que San Mamede aproveita para saír da súa cova, na que vive

10 beneficios das castañas
Sabiades que a castaña é comparable á laranxa en vitamina C? Pois si, hai moitas virtudes deste alimento que pasan desapercibidas, o cal é unha mágoa porque as castañas, ademais de saborosísimas, son unha fonte enorme de beneficios. Desde Amarelante presentámosche 10 motivos que constatan por que non deben faltar

Un berro de auxilio dos pequenos produtores de castaña
Disque, contra o seculo I a.C., os romanos introduciron o cultivo da castaña no noso pais e durante séculos foi un elemento fundamental da nosa dieta, ate que no século XIX estendeuse o cultivo da pataca e do millo, produtos traídos 300 anos antes do continente americano. E, aínda que

Avances no proxecto para elaborar bebida vexetal de castaña e outros produtos
O proxecto piloto para desenvolver novos produtos derivados da castaña segue avanzando. Amarelante, en colaboración co Centro Tecnolóxico da Carne e a Aula de Produtos Lácteos da Universidade de Santiago, lidera unha proposta para elaborar un almorzo e un petisco galego, saudable e sen azucre engadido. En concreto, estes produtos

Amarelante coordinará un proxecto piloto para o desenvolvemento de novos produtos derivados da castaña
Amarelante coordinará un proxecto piloto para o desenvolvemento de novos produtos derivados da castaña

Biscoito de castañas
Desde Amarelante propoñémosvos unha sobremesa fácil de preparar, saborosa e resultona: un biscoito de castañas. Moitas veces preguntádesnos como podedes cociñar coa fariña de castaña e tedes en mente cousas demasiado elaboradas ou difíciles. Nada máis lonxe da realidade! Para poder desfrutar dos beneficios das castañas podedes optar por receitas

Propiedades das castañas
A próxima vez que comas unha castaña (se es quen de resistirte a só unha) lembra o que hoxe ímosche contar desde Amarelante. As castañas son un froito seco cun alto contido en fósforo, potasio, calcio e fibra. Sabías que pese a seren ricas en hidratos de carbono son o