Un blogue para as castañas e o medio rural
O proxecto de Amarelante comezou coa convicción de que iría moito máis aló da produción e posterior venda de castañas. Apostamos por revitalizar o rural, cunha visión integradora que combine tradición e innovación.
Temos moi claro onde vivimos, os seus potenciais, carencias e necesidades. Por iso seguimos traballando con ilusión e tendo sempre presente que “queremos vivir do rural, non sobrevivir”.
Continuaremos apostando por produtos naturais, a ecoloxía, o feminismo, o respeto ao medio, as súas tradicións… e investigando e reinventando un produto de máxima calidade como a castaña.
No noso blogue irémosvos contando a nosa historia, novidades, detalles dos nosos produtos a base de castaña amarelante, receitas con fariña de castaña… Permanece atent@!
Curri de verduras e castañas
Hoxe no blogue de Amarelante traémosvos unha receita sinxela e san: curri de verduras e castañas. Toma nota e atrévete a preparar esta receita.
Entroido de Manzaneda
O Entroido de Manzaneda ten as súas singularidades, figuras e ciclos. Os bombos, as mázcaras e as aixadas son algúns dos elementos dunha festa onde os verdadeiros protagonistas son cada unha das persoas que participan nela. Desde Amarelante contámosvos un pouco dunha tradición única.
Primeiras probas do almorzo con copos de castaña
Primeiras probas do almorzo saudable con copos de castaña no proxecto piloto no que participa Amarelante, o CETECA e a Aula de Produtos Lácteos da USC.
Castañas estofadas con shiitake Trives
Desde Amarelante presentámosvos unha receita sinxela, que serve como guarnición de case calquera prato e que, ademais, é simplemente un punto de partida sobre o que podedes facer tantas modificacións como se vos ocorran. Preparámola con ingredientes da nosa comarca pero que podedes atopar tamén en calquera tenda ou supermercado.
Croquetas de polo ao curri con fariña de castaña
Aprende a facer unhas croquetas de fariña de castaña co
O Pandigueiro: a figura de Nadal do Macizo Central
Nin Apalpador nin Papá Noel. No Macizo Central temos a nosa propia figura de Nadal: o Pandigueiro. No noso blogue contámosche a súa historia. Nestes días na cooperativa andamos a cen porque é o momento do ano no que San Mamede aproveita para saír da súa cova, na que vive
10 beneficios das castañas
Sabiades que a castaña é comparable á laranxa en vitamina C? Pois si, hai moitas virtudes deste alimento que pasan desapercibidas, o cal é unha mágoa porque as castañas, ademais de saborosísimas, son unha fonte enorme de beneficios. Desde Amarelante presentámosche 10 motivos que constatan por que non deben faltar
Un berro de auxilio dos pequenos produtores de castaña
Disque, contra o seculo I a.C., os romanos introduciron o cultivo da castaña no noso pais e durante séculos foi un elemento fundamental da nosa dieta, ate que no século XIX estendeuse o cultivo da pataca e do millo, produtos traídos 300 anos antes do continente americano. E, aínda que
Avances no proxecto para elaborar bebida vexetal de castaña e outros produtos
O proxecto piloto para desenvolver novos produtos derivados da castaña segue avanzando. Amarelante, en colaboración co Centro Tecnolóxico da Carne e a Aula de Produtos Lácteos da Universidade de Santiago, lidera unha proposta para elaborar un almorzo e un petisco galego, saudable e sen azucre engadido. En concreto, estes produtos
Amarelante coordinará un proxecto piloto para o desenvolvemento de novos produtos derivados da castaña
Amarelante coordinará un proxecto piloto para o desenvolvemento de novos produtos derivados da castaña