Un blogue para as castañas e o medio rural
O proxecto de Amarelante comezou coa convicción de que iría moito máis aló da produción e posterior venda de castañas. Apostamos por revitalizar o rural, cunha visión integradora que combine tradición e innovación.
Temos moi claro onde vivimos, os seus potenciais, carencias e necesidades. Por iso seguimos traballando con ilusión e tendo sempre presente que “queremos vivir do rural, non sobrevivir”.
Continuaremos apostando por produtos naturais, a ecoloxía, o feminismo, o respeto ao medio, as súas tradicións… e investigando e reinventando un produto de máxima calidade como a castaña.
No noso blogue irémosvos contando a nosa historia, novidades, detalles dos nosos produtos a base de castaña amarelante, receitas con fariña de castaña… Permanece atent@!

Crowfunding en Goteo para lanzar ao mercado uns copos de castaña
Amarelante necesítate! Colabora no noso crowdfunding para lanzar ao mercado un novo produto: copos de castaña.

Soutos do rabirrubio, a loita biolóxica contra especies invasoras que afectan aos castiñeiros
Soutos do rabirrubio é unha iniciativa ambiental promovida pola empresa EREBIA na que colabora Amarelante.

Castiñeiro de Pumbariños
O castiñeiro de Pumbariños, en Rozavales, é o castiñeiro de maior circunferencia de Galicia. Descobre con Amarelante os detalles para visitalo.

Para que podo usar a fariña de castaña?
Para que podo usar a fariña de castaña? Esta é unha das preguntas máis habituais que nos facedes. Descubre os usos da fariña de castaña Amarelante.

Receita de ñoquis de castaña
Prepara con Amarelante uns ñoquis de castañas, unha receita diferente coa que innovar na cociña.

Sete curiosidades sobre o magosto
O magosto é sinónimo de festa, amigos, castañas e viño novo. Desde Amarelante contámosche sete curiosidades desta celebración típica de Galicia e, especialmente, da provincia de Ourense.

A tradición do Samaín en Galiza
Achégase unha das noites máis tenebrosas e meigas do ano: o Samaín. Desde Amarelante contámosvos un pouco desta tradición que nos últimos anos se está a recuperar.

Paté de castañas e shiitake
Hoxe imos preparar unha receita moi versátil, que nos pode servir como aperitivo pero tamén de almorzo, merenda ou incluso de acompañamento: paté de castañas e shiitake.

Cabaciñas recheas de verduras e castañas
Propoñémosvos unha receita para aproveitar todas as cousas ricas que teñades pola horta ou polo frigorífico: cabaciñas recheas con castañas.

Xeados de castañas con leite
De chocolate, vainilla, pistacho… Cal é o voso xeado favorito? Desde Amarelante tiñamos claro que había que probar co xeado de castañas, unha receita moi doada.