Ti tampouco sabes que facer con eses plátanos que se puxeron un pouco feos? Non te preocupes, desde Amarelante traémosche unha solución deliciosa! Imos facer un biscoito de plátano e fariña de castañas que está para lamber os bigotes.
Necesitamos:
- 3 ovos de galiñas felices.
- 3 plátanos moi maduros.
- 200 gramos de azucre.
- 75 ml de aceite de oliva ou de xirasol.
- 200 gr de nata de montar.
- O zume de medio limón.
- 300 gr de fariña de castaña Amarelante
- 8 gr de lévedo.
- 100 gr de conchos (que é como lle chamamos por aquí ás noces) un pouco picadas.
- Unha cullerada pequena de canela.
Estes son os pasos a seguir para este biscoito de plátano:
- Acende o forno a 180 graos para que vaia collendo a temperatura.
- Despois, mestura a nata e o zume de limón e gárdao para máis tarde.
- Tritura os plátanos e resérvaos tamén.
- Mestura moi ben os ovos e o azucre. Se montas os ovos, o biscoito quedará moito máis esponxoso.
- Engade o aceite e mestúrao ben.
- A continuación, engade os plátanos triturados e, de novo, mestura todo moi ben.
- Incorpora pouco e pouco a fariña de castaña, o lévedo, a canela e a mestura da nata co zume de limón. Faino pouco a pouco.
Fornear durante unha hora o biscoito de plátano
Para finalizar o biscoito de plátano, incorporamos as noces. Podes reservar algunhas sen picar para poñer por riba.
Engrasamos un molde e vertemos a mestura. Podes decorar por encima con noces, plátano e/ ou pingas de chocolate.
Enforna e déixao arredor dunha hora a 180 graos con calor por arriba e por abaixo.
Cando estea listo, acórdate de deixalo arrefriar antes de quitalo do molde.
Que che parece? Atréveste a probar? Confirmamos que está boísimo.