Presentámosvos o audiovisual do Grupo Operativo SUEROVAL, un proxecto no que participa Amarelante Sociedade Cooperativa Galega.
SUEROVAL busca revalorizar o soro de queixería que, mesturado con fariña de castaña, permitirá obter un aditivo 100% natural e de alto valor alimentario para elaborar tres novos produtos: barritas enerxéticas, snacks e flocos.
Ademais de Amarelante, no Grupo Operativo participa:
- Queixos Castelo de Brañas SL (lidera o proxecto).
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA) .
- Centro Tecnolóxico da Carne (CTC).
- Trasdeza Natur S. Coop Galega.
- Grupo de Aplicacións Enerxéticas Sostibles da Universidade de Santiago de Compostela (USC) como entidade colaboradora.
No vídeo móstrase como o consorcio traballou no desenvolvemento de novos produtos alimentarios sostibles e innovadores, combinando investigación, tecnoloxía e creatividade para promover a economía circular e reducir o desperdicio de recursos naturais.
O audiovisual permite coñecer de primeira man os procesos, resultados e obxectivos de SUEROVAL, destacando a importancia da sustentabilidade, a innovación e o valor engadido dos produtos derivados do soro e da castaña.